BU TEKNOPARK SANAYİYLE İÇ İÇE

ASO 1. OSB içinde kurulan ASO Teknopark, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında, teknolojik ve akademik bilgiyi üretimle buluşturuyor.

16 Mart 2022 Çarşamba 17:13
BU TEKNOPARK SANAYİYLE İÇ İÇE

Ankara’nın en genç teknoloji geliştirme bölgelerinden olan Ankara Sanayi Odası Teknoloji Geliştirme Bölgesi (ASO Teknopark), bünyesindeki firmalarla AR-GE ekosistemini canlı tutuyor. Yüksek doluluk oranıyla Ankara Sincan’daki ASO 1. OSB içindeki 10 bin metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren bölge, sanayiyle iç içe bir ortada teknoloji geliştiriyor. Kurucu ortakları arasında ASO, ASO 1. ve 2. OSB yönetimleri, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ), ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT olan ASO Teknopark, Ankara’nın en büyük OSB’nin içerisinde, üniversite, girişimci ve sanayi arasında köprü oluyor. Üniversite-sanayi iş birliğini etkin şekilde uygulayan Teknopark, güçlü üniversite ortaklıklarıyla da gücünü arttırıyor. Teknopark firmaları, vergisel muafiyet ve istisnaların yanı sıra ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT’in sahip olduğu imkânlardan da yararlanma fırsatı yakalıyor.

     

ZENGİN EKOSİSTEM

ASO Teknopark, yerli ve milli üretimin temininde en önemli unsurlardan olan yeni fikir ve ürünlerin yeşermesi için gereken bilimsel ve endüstriyel ortamı aynı ekosistemin içerisinde üyesi firmalara, girişimcilere ve araştırmacılara bir arada sunuyor. Büyük çoğunluğu ihracata yönelik üretim yapan toplam yüzlerce firma, Ankara’nın mesleki eğitimde en modern ve başarılı okullarından birisi olan ASO Teknik Koleji, ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO SEM) ve uygulamalı dijital dönüşüm eğitimlerinin verilmesini sağlayan Model Fabrikanın da arasında bulunduğu pek çok kuruluş ile birlikte ASO Teknopark imalat sektörünün ekosistemi içerisinde bulunuyor. ASO Teknopark, 458 bin metrekare kapalı alan üretilmesi ve 200 bin kişiye istihdam sağlanmasını hedefleyerek, 10 yılda 400’den fazla şirket kurulması, 10 binin üzerinde nitelikli yazılım geliştirme ve AR-GE personeli istihdam edilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda, 10 yıl içerisinde ileri teknolojilerde 1 milyar dolar katma değer yaratılması ve 100 milyon doların üzerinde ihracat katkısı elde edilmesi öngörülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.