NOSAB’DA YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ BAŞLADI

Atık su arıtma tesisini, birçok OSB’den önce 2007 yılında faaliyete sokarak önce çevreye olan duyarlığını ispatlayan NOSAB, Çevre Yönetim Sistemi, Sıfır Atık Yönetimi gibi projelerin ardından, bu yıl başlatılan yeşil enerji dönüşümüyle ülke kaynaklarının verimli kullanımı için adım attı.

03 Haziran 2021 Perşembe 10:40
NOSAB’DA YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ BAŞLADI

Bursa Nilüfer OSB (NOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Gülmez, NOSAB’ın kurulduğu günden bu yana hem yerleşim yerlerine yakınlığı hem de dünyanın kaynaklarının verimli kullanılması gereğine duyduğu inanç sebebiyle çevre sağlığına yönelik faaliyetlerde bulunduğunu belirterek, “Bölgemiz kurulan Çevre Yönetim Sistemi, Sıfır Atık Yönetimi gibi projeleriyle endüstriyel üretimin doğaya verdiği zararı en aza indirmeye özen göstermektedir. Son olarak, bu yıl başlatılan yeşil enerji dönüşümüyle de kaynaklarımızın verimli kullanımı konusunda adım atmıştır” dedi.

2007’DE FAALİYETE GEÇTİ

NOSAB’daki Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi’nin 2007’de faaliyete girdiğini ifade eden Gülmez, “Bölgemizdeki firmalarımızın üretiminden kaynaklanan endüstriyel nitelikli atık suları ayrı bir şebeke ile NOSAB Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisimize gelmekte, Su Kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği’nde belirtilen sınır değerlere göre arıtıldıktan sonra alıcı ortama verilmektedir” dedi. Arıtma tesisinin saatte 33 metreküplük bir kapasiteye sahip olduğunu anlatan Gülmez, “Bölgemize alınan endüstriyel nitelikli atık sular; sürekli yıkama atık suları, konsantre asit/alkali atık sular ve konsantre yağlı atık sular olmak üzere kategorilere ayrılmıştır. Her bir çeşit endüstriyel atık su ayrı ayrı olmak üzere 3 paralel hatla arıtma tesisimize ulaşmaktadır” diye konuştu.

BUHARLAŞTIRMA ÜNİTESİ DE VAR

NOSAB Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi bünyesinde ayrıca “Halojen içeren ve halojen içermeyen işleme emülsiyon ve solüsyonları” olarak adlandırılan atık metal kesme sıvılarının işlem gördüğü “Buharlaştırma Ünitesi” de bulunduğunu ifade eden Gülmez, “Bu ünitemize Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Çevre İzin ve Lisans Belgesi alınmıştır. Firmalarımız atık metal kesme sıvılarını ECBS sistemine giriş yaptıktan sonra lisanslı araçlarla tesisimize göndermektedirler. Buharlaştırma Ünitemizde su içeren atık metal kesme sıvılarının hacim azaltılması yapılmaktadır. Ünite çalışması sonucu elde edilen su kısmı arıtma tesisimizde arıtılmakta, yağ kısmı ise lisanslı geri kazanım/bertaraf tesislerine gönderilmektedir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.