Çanakkale 1915 Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projeleriyle yatırımcının ilgisini daha da fazla çekmeye başlayan Çanakkale OSB’ye olan talep her geçen gün artıyor. 1997 yılında 100 hektarlık alanda kurulan ve toplam 64 sanayi parselinden oluşan Çanakkale OSB’de 43 parselde üretim faaliyetleri devam ediyor. Halihazırda 1000 kişiye istihdam sağlayan bölgede yeni parsellerin de faaliyet geçmesiyle 1500 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.
ALTYAPISI TAMAM
Çanakkale OSB’de gıda, otomotiv, PVC, tarımsal sulama boruları üretimi, orman ürünleri, banyo aksesuar grubu üretimi, mobilya aksesur üreticileri, rulman ve diğer aksesuar üreticileri, alüminyum ve demir uygulamacılar, konteyner ve prefabrik imalatı, beton parke taşı imalatı, mermer işleme tesisleri, yöresel tatların üretim alanları gibi birçok alanda faaliyet gösteren işletmeler yer alıyor. 588 bin 205 metrekarelik alanın sanayi parsellerine ayrıldığı Çanakkale OSB’de elektrik dağıtımı, su temini, doğal gaz altyapısı, atık su deşarj hizmeti ve atık yönetim sistemi bulunuyor.
GENİŞLEME PLANI
Orta vadeli hedefleri arasında en az yüzde 70’lik bir alan genişlemesi bulunan OSB’de bu yöndeki çalışmalar devam ediyor. Bursa karayolu üzerinde bulunan Çanakkale OSB, en yakın gümrük ve deniz ulaşımına 9 kilometre, havalimanına 3,5 kilometre ve demir yoluna 130 kilometrelik mesafesiyle katılımcısına lojistik avantaj sunuyor. Bölgenin il merkezine olan yakınlığı ise aktif ve son tüketiciye ulaşma imkanları açısından önemli rol oynuyor.