SASBAŞ’TA ÜRETİM ANAHTAR TESLİM

Kentin ihracat yüküne başarıyla omuz veren SASBAŞ; avantajlı konumu, anahtar teslim iş yerleri, depolama alanları ve ofisleriyle yatırımcının hizmetinde. 18 firmalı bölge, 250 kişiyi doğrudan istihdam ediyor.

05 Ekim 2021 Salı 13:48
SASBAŞ’TA ÜRETİM ANAHTAR TESLİM

20 Mart 1998 tarihinde resmi açılışı yapılan, Haziran 2008’den itibaren Borsan Grup, Cey Grup ve Ulusoy Un Grubunun oluşturduğu Samsun Serbest Bölgesi (SASBAŞ), SASBAŞ Kurucu ve İşleticisi A.Ş. tarafından işletiliyor. İhracatçı firmaların dünya pazarında rekabet güçlerini arttırmak ve Türk sanayisine ileri teknoloji ve ucuz ham madde girişini hızlandırmak üzere kurulan SASBAŞ; güçlü lokasyonu, kullanıma hazır işyerleri, ofisleri ve depolama alanları ile yatırımcılara 23 yıldır hizmet veriyor. Yatırımcılara ayrıca; kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımlarının dördüne birden sahip lojistik bir merkez olan Samsun’da, hem üretim hem de ticaret yapan firmalara rekabet şansını arttıracak Kurumlar Vergisi muafiyeti, KDV ve Gümrük Vergisi muafiyeti, stopaj muafiyeti gibi cazip serbest bölge avantajları sunuluyor. Bu bağlamda; bölge içerisinde tüm altyapısı ile birlikte kullanıma hazır 17 bin metrekarelik yatay depolar, her biri 5 bin tonluk 5 adet çelik tahıl silosu, hazır işyerleri ve bürolarla yatırımcılara uygun üretim ortamı sunuluyor.

İMALAT GÜCÜNÜ KONUŞTURUYOR

Karadeniz havzasının kuzey ülkelerine ve Orta Anadolu’ya açılan bir kapısı olarak kabul edilen kentte kurulu olan SASBAŞ, avantajlı konumu ile kuzey ülkeleriyle yapılan ticaretin bir üssü olarak öne çıkıyor. Bölge, kuzey ülkeleri ile yapılan ticaret dışında; tıbbi ampul üretimi, steril fason ilaç dolumu, sağlık sektöründe kullanılan tel ve demirden örgü sepet üretimi, organik mobilya ve kapı üretimi ile banyo yapı ürünleri gibi farklı sektörlerde de imalat gücünü konuşturuyor. 6 tane üretim ruhsatlı firma, 12 tane de alım-satım ruhsatlı firma olmak üzere 18 firmanın faaliyette olduğu SASBAŞ’ta yaklaşık 250 kişi doğrudan istihdam ediliyor. 73 dönümden oluşan bölgede yol, park ve yeşil alanlar haricinde, ticari olarak kullanılabilir yaklaşık 50 dönümlük bir alan bulunuyor.

İHRACAT YÜKÜNE OMUZ

Sanayi gazetesine konuşan SASBAŞ Kurucu ve İşleticisi A.Ş. Genel Müdürü Ercüment Karaca, “Kuruluşundan 31 Ağustos 2021 tarihine kadar 2 milyar 67 milyon ABD Dolarını aşkın ticaret hacmine imza atan SASBAŞ’ta, 2021 yılının ilk sekiz ayında 87 milyon 826 bin ABD doları tutarında ticaret gerçekleştirildi” bilgisini verdi. Karaca, 2021’de toplam ticaretinin yüzde 27’sini bölgesinden yurt dışına, yüzde 34’ünü bölgesinden Türkiye geneline, yüzde 18’ini Türkiye’den bölgeye ve yüzde 21’ini ise yurt dışından kendi bünyesine gerçekleştiren SASBAŞ’ın, kentin ihracat yüküne omuz verdiğini dile getirdi.

SİLO KAPASİTESİ GÜÇLÜ

Bölge ticaretinin sektörel dağılımı hakkında bilgilendiren Karaca, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Sektörel dağılımımızın yüzde 94’ü tarım ürünleri ve tarıma dayalı işlenmiş sanayi ürünleri, yüzde 6’sı sanayi mamulleri şeklindedir. Bölgedeki ticaret hacminin yüzde 94’ünü teşkil eden tarım ürünleri içerisinde özellikle buğday gibi dökme yükler ve un ihracatı ağırlıklıdır. Bölgedeki depo ve silolarımızın depolama kapasitesi, 2020 yılı içerisinde yapılan yeni yatay depo yatırımları ile birlikte 110 bin ton depolama kapasitesine ulaşmıştır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.