İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) faaliyet gösteren işletmeler, İzmir Bakırçay Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerine kapılarını açmaya hazırlanıyor. İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ile İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş arasında pandemi dolayısıyla online olarak gerçekleştirilen imza töreninin ardından uygulamaya konulan protokol uyarınca; İzmir Bakırçay Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, dördüncü sınıfta tamamlamaları gereken uygulamalı staj programlarını İAOSB’de faaliyetlerini sürdüren firmalarda yapabilecekler.
TALEP GELİRSE GENİŞLEYECEK
İş birliği, İAOSB’de faaliyet gösteren firmalardan gelecek stajyer öğrenci talepleri doğrultusunda genişleyerek sürdürülecek. İsteyen firmalar, öğrencileri uygulamalı staj programı öncesinde yaz stajında ve işletmelerde tespit edilen sorunlara çözümler geliştirmek amacı taşıyan bitirme projelerinde görevlendirebilecekler.
“GÜÇLÜ EKONOMİ GÜÇLÜ SANAYİ İLE OLUR”
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, sanayiyi bilen çalışanlar ile üretimin güç kazanabileceğini vurgulayarak, “Güçlü ekonomi güçlü sanayi ile olur. Güçlü sanayi de üretimin her alanını bilen, eli anahtar tutan mühendisle, teknikerle, teknisyenle kurulur. Bu nedenle, ileride Türkiye’nin dört bir köşesinde fabrikalarda görev alacak gençlerimizi Bölgemiz işletmelerinde ağırlayacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.
1 YIL ÇALIŞMA İMKANI
Protokol kapsamında mühendislik ve mimarlık bölümü öğrencilerinin yaz stajları, dönem uygulamaları ve bitirme projeleriyle birlikte 1 yıla yayılan bir süre zarfında İAOSB’de çalışma imkanına sahip olacağını kaydeden Uğurtaş, “Böylelikle sanayideki işleyişte en alt kademeden en üst basamağa kadar yaşanan sorunları yerinde tespit etme ve çözüm bulma yetilerini geliştirecek, mesleğinin detaylarını bilen mühendisler olarak 4 yıl boyunca öğrendikleri tüm teorileri pratikte de hayata geçirecekler. İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak nitelikli eleman sıkıntısının ‘üretim sahasındaki’ önemini biliyor, bu alanda atılacak çalışmaları destekliyoruz” diye konuştu.
“SEKTÖRE HAZIR MÜHENDİSLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”
İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ise özellikle gelişme sürecinde olan ülkeler için maliyetlerin azaltılması, kalitenin yükseltilmesi, rekabet üstünlüğünün sağlanması ve katma değeri yüksek yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi açısından üniversite-sanayi iş birliklerinin önemine vurgu yaptı. Protokol kapsamında üniversite öğrencilerinin zorunlu yaz stajları, proje ve uygulamalı mühendislik eğitimlerini bir yıla yayılan süreçte, İAOSB’deki işletmelerde tamamlama imkanına sahip olacağını kaydeden Berktaş, “Bu protokol ile üretimin her alanını bilen, mezuniyet öncesinde olası mesleki sorunlar üzerinde deneyim kazanmış, donanımlı ve sektöre hazır mühendisler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu örnek protokolle gerçekleştirilen iş birliği çalışmalarımızı, bölgemizdeki diğer işletmeler ile üniversitemizdeki diğer fakülteleri kapsayacak şekilde genişletmeyi sürdürmek istiyoruz” şeklinde konuştu.