Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulunun düzenlediği 10 haftalık eğitim tamamlandı.
“81 İlde Türkiye'nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” karnesinde Düzce'nin 32’nci sırada yer almasına yönelik hazırlanan 2021 Yılı Eylem Planı projelerini tamamlamasının ardından ilk proje olan Kadın İstihdamı ve Sanayi Kültürü Düzce ili Projesi'nin kapanış toplantısı DTSO’da gerçekleştirildi.
Program, 10 haftalık eğitim gören katılımcıların projenin kendilerine sağladıkları faydalar hakkında verdikleri bilgilerden oluşan, video izletisiyle devam etti.
7 BİN ÜYELİ
TOBB Düzce Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Serap Küçük, "TOBB Kadın Girişimciler Kurulu 81 ilde 7 bin üyesiyle ülkemizin en geniş girişimci kadın ağıdır. Kadın istihdamı ve sanayi kültürü projesini KGK icra kurulu üyesi Psikolog Sevgili Hülya Cengiz ve kurumsal danışman Cem Batur Bey ile hazırladık. Bölgemiz için üretime kadın istihdamı ve sanayi kültürü için çıktığımız bu yolda projemize katkıda bulunan insan kaynakları ve üretim profesyonellerine teşekkür ediyoruz. Projemizi 18/30 yaş arası lisans mezunu kadınlarla yaptık. Amacımız yeni nesil kadınların kurumsal sanayi ve iş dünyasına hazırlamaktı. Bölgemizde ekonomik açıdan ayakları üzerinde durabilen güçlü kadınların sayısını artırmak istiyoruz. Kadın güçlü olursa aile, toplum ve ülke güçlü olur. Biz biliyoruz ki kadın varsa yarın var" dedi.
Proje hakkında bilgiler veren TOBB Düzce KGK Üyesi Psikolog Hülya Cengiz, sanayi kültüründe kadın istihdamı ve kadınların karşılaştıkları sorunlar hakkında çözüm önerileri paylaştı. Cem Batur ise, bölgede sanayi kültürünü geliştirmek ve kurumsal sanayiye kadın gözü ile bakabilmek, ekonomimize ve kültürümüze katma değer sağlayacağını düşündüğünü sözlerine eklerken, hedeflenen projenin aşamalarını ve amaçlarından bahsederek katılımcılara bilgiler aktardı.
KADINLAR DA ÇALIŞABİLİR
DTSO Başkanı Tuncay Şahin de kadın istihdamının önemli olduğunu belirterek, "Kadınlarımızın iş dünyasına kattığı sinerjiyi, vizyonu ve yönetim becerilerini çok takdir ediyoruz ve her zaman destek olacağımızı belirtmek isterim. Erkeklerin yoğunlaştığı sektörlerde kadınlar da çalışabilir. Avrupa'da da olduğu gibi birçok iş kolunda cinsiyet ayrımcılığını tamam ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu şekilde aranan personel profiline çok daha rahat erişim sağlanabilir” diye konuştu.