KONYA KAĞIT İÇİN GONG ÇALDI!

Borsa İstanbul'da gong Konya Kağıt A.Ş. için çaldı. Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, "Konya Kağıt yaklaşık 181 milyon TL halka arz tutarı ve 55 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir" dedi.

29 Kasım 2021 Pazartesi 09:43
KONYA KAĞIT İÇİN GONG ÇALDI!


BAŞARILI BİR ARZ

Borsa İstanbul’da gong, 32 yıldır Konya’da kağıt üretim, karton ambalaj ve defter üretim, İstanbul Güneşli’de karton ambalaj üretim tesisleri olmak üzere 4 ana üretim ünitesi ile sektöre değer sunan Bera Holding’in iştiraki Konya Kağıt A.Ş için çaldı. Konya Kağıt’ın hisseleri, gün itibarıyla Ana Pazar’da işlem görmeye başladı. Gong töreninde konuşan Borsa İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Konya Kağıt'ın, teknolojik birikimi yüksek ve ihracata değer katan çok kıymetli bir şirket olduğunu belirtti. Ergun, "Konya Kağıt yaklaşık 181 milyon TL halka arz tutarı ve 55 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satış ile çok başarılı bir halka arz gerçekleştirmiştir" dedi. Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya ise Konya Kağıt A.Ş’yi de bünyesinde barındıran Bera Holdingin 2012 yılından beri Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da işlem gördüğünü belirterek, grubun uzun bir borsa tecrübesine sahip bulunduğunu vurguladı.
   


   

FON KURULACAK

Ergun, Konya Kağıt'ın, ormanları korumayı, çevreye zararı engellemeyi, hayvan haklarına saygılı olmayı taahhüt etmiş ve uygulayan bir şirket olduğunu ifade ederek, "Bu duyarlı yaklaşım, artık hayatın her alanında, gerek sosyal hayatta gerekse finansal hayatta kendini göstermektedir. Biz de Borsa İstanbul olarak bu duyarlı yaklaşımı sergileyen şirketlerden bir sürdürülebilirlik endeksi hesaplıyoruz. Geçen ay endekste hesaplama metodolojisini değiştirdik ve endekse girebilme kriterlerini yükselttik. Endeksimize dâhil olabilecek şirketlerimizin tanımını genişlettik. Daha çok şirketlerimiz bu endeksimize dâhil olabilir hale geldi. Aynı zamanda bu endeksimizin üzerine bir fon kurulmasını sağlayacağız. Ayrıca bu endekslerin üzerine bir vadeli işlem sözleşmesi oluşturacağız" diye konuştu.

    

   

LİSTENİN MÜDAVİMİ
Bera Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kaya ise Konya Kağıt A.Ş’yi de bünyesinde barındıran Bera Holdingin 2012 yılından beri Borsa İstanbul’da Yıldız Pazar’da işlem gördüğünü belirterek, grubun uzun bir borsa tecrübesine sahip bulunduğunu vurguladı. Grubun önemli şirketlerinden birinin borsada işlem görecek olmasının heyecanını yaşadıklarını anlatan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurulduğu günden bugüne sürekli üretimini artıran, çeşitlendiren şirketimiz kesintisiz olarak İSO ilk 500 veya ikinci 500 listesinde yer almaktadır. Türkiye’de yazı tabı kağıdı üreten 4 tesisten birisidir ve Türkiye üretiminin yaklaşık yüzde 25’i Konya Kağıt A.Ş tarafından karşılanmaktadır. Türkiye’de yazı tabı kağıt üretiminin 254 ton ve bunun iki katı da ithalat olması, internet üzerinden alışverişlerin artmasıyla, ambalaj ihtiyacının artması, çevre bilincinin gelişmesine paralel olarak plastik ürünlerden kağıt ürünlere bir geçiş olması gibi unsurlar dikkate alındığında kağıt sektörünün önünün açık olduğu görülmektedir. Özellikle son yıllarda sürekli kar üretmesi nedeniyle hemen hemen her yıl temettü dağıtma potansiyeline sahip bu şirketimizin borsada işlem görmeye başlamasıyla güç kazanacağını ve aynı zamanda Borsa İstanbul’a değer katacağını düşünüyoruz."

   
GLOBAL DÜŞÜN, EVRENSEL UYGULA

Konya Kağıt A.Ş. Genel Müdürü Cemalettin Tunç Efe de köklü bir geçmişe sahip olan şirketin halka açılmasıyla birlikte yatırımcılardan bu denli yoğun ilgi görmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Konya Kağıt A.Ş. olarak bundan sonraki hedeflerinin Türkiye’de üretimi olmayan, ithalat ile karşılanan bazı katma değeri yüksek kağıt türlerine yatırım yapmak olacağını ifade eden Efe, "Bu yatırımlarımızın gerçekleşmesi halinde Türkiye’nin cari açığının kapatılmasına katkı sağlayacağımızı öngörüyoruz. Konya Kağıt, yatırım projeleri yanında sürdürülebilirlik ile ilgili çalışmalarına da ara vermeden devam etmektedir. Sürdürülebilirlik stratejimizde mottomuz, 'Global Düşün, Evrensel Uygula'dır" diye konuştu. Efe, Konya Kağıt'ın yaptığı yatırım ve inovatif çalışmalarla sektörde ortalama su kullanımının 8-10 metreküp/ton kağıt iken 4,5 metreküp/ton kağıt seviyelerine düşürerek gelecek nesillere olan sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştığını belirterek, halka arz hazırlığı için 45 gün boyunca gece gündüz çalıştıklarını kaydetti.


Konya Kağıt A.Ş. hisseleri için sabit fiyatla talep toplama suretiyle yurt içi bireysel yatırımcılara tahsisat tutarının yaklaşık 2,5 katı, yüksek başvurulu yatırımcılara tahsisat tutarının yaklaşık 7,6 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ise tahsisat tutarının yaklaşık 4,7 katı talep geldi. Halka arzda yatırımcılar 115 milyon 33 bin 895 adet talep iletirken, gelen talep tutarı 799,5 milyon TL oldu. Konya Kağıt AŞ sermayesinin yüzde 20’sini temsil eden paylar bugün itibarıyla “KONKA” koduyla işlem görmeye başladı ve açılıştan hemen sonra 7,64 TL ile tavan fiyata yükseldi.

Son Güncelleme: 29.11.2021 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.