PARSEL TESLİMİNE GERİ SAYIM

Tamamlandığında yıllık 2 milyar dolardan fazla ihracat katkısı ve 30 bin istihdam olanağı ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olarak yükselecek olan Marmara Yüksek Teknoloji OSB’nin 2023’te üretime başlaması hedefleniyor.

06 Ocak 2022 Perşembe 10:02
PARSEL TESLİMİNE GERİ SAYIM

"JEOLOJİSTİK" ÜRETİM ÜSSÜ

Lojistik konumu ve çevreci tasarımı ile Marmara Yüksek Teknoloji OSB’de altyapı çalışmaları sona yaklaştı. Marmara OSB tarafından düzenlenen Yeni Dünya’da Jeolojistik programında, bölgenin katılımcı firmaları bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Marmara OSB Başkanı Saadettin Çay, bölgelerinin 2023’te üretime geçileceğinin müjdesini verdi. Bölgenin lojistik konumunun avantajlarına değinen Çay, “Yolların ve kaynakların birleştiği Bandırma’da bugün canlı yaşamına duyarlı, Türkiye’nin Jeolojistik üretim üssü Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB’si yükseliyor. Bugün önemli firmaların yerini aldığı OSB’mizde 2022-2023 yıllarında altyapısı tamamlanan sanayi parsellerinin sahiplerine teslimi gerçekleştirilecek.2023 yılı itibari ile üretime başlayan tesislerimizle ülkemizin istihdam ve ihracatına en üst seviyede hizmet vermeye başlayacağız” dedi.

   

200'Ü AŞKIN PARSEL

Yaklaşık 2 milyon 500 bin metrekare birinci etap OSB’de yaşayan ve yaşanabilir sanayi bölgesini hayata geçirdiklerini söyleyen Saadettin Çay, bölgede 1 milyon 350 bin metrekare net sanayi alanı, 125 bin metrekare hizmet ve destek alanı, 30 bin metrekare idare ve sosyal tesis alanı, 20 bin metrekare OSB eğitim tesisleri alanı, 5 bin metrekare akaryakıt istasyonunun yanı sıra ticaret, otel, cami, sağlık tesisi, arıtma tesisi, teknik altyapı, park alanlarının bulunacağını kaydetti. Çay, “OSB’mizde 5 bin ve 100 bin metrekare arasında 200’den fazla sanayi parseli planlandı. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi ile birlikte kurmakta olduğumuz B17Tk Teknokent içinde, eğitim tesisleri, inovasyon,  AR-GE ve kuluçka merkezleri ile sanayicilerimizin ihtiyacı olan yetişmiş eleman açığının yanı sıra yeni üretim teknolojileri geliştirilecek” diye konuştu.

   

YILLIK İHRACATTA BÜYÜK HEDEF

İhracatçıların dünyayla entegrasyonunu sağlamak için bölge içinde yer alan gümrük birimiyle lojistik destek alanları, depo ve antrepo alanları bulunduğunu anlatan Çay, “Tamamlandığında yıllık 2 milyar dolardan fazla ihracat katkısı ve 30 bin istihdam olanağı ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olarak yüksek katma değerli üretim olanağı sağlanacak ve bölgemizde yapılacak çevre denetimi, ölçüm, filtrasyon ve arıtma yatırımlarıyla çevreye ve insan hayatına duyarlı temiz ve sürdürülebilir yüksek teknoloji üretim modeli gerçekleştirilecek. Planlanan Ankara- Çanakkale hızlı ray hattı üzerinde olması, Türkiye’nin 4’üncü büyük limanı ile dünyaya açılabilme imkanının yanında jeolojik olarak düşük riskli ve yeşil OSB yaklaşımı ön planda tutulan OSB’mizin ülkemizin gelecek vizyonuna değer katacak üretim, istihdam, inovasyon ve ihracatın lokomotifi olması planlanıyor” şeklinde konuştu. Marmara OSB Başkanı Saadettin Çay, büyüyen ve gelişen Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda çağın gerektirdiği inovatif yöntemlerle üretimin gerçekleştirileceğinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Bunu yaparken istihdamı arttıran ve çevreci kimliği ile tüm canlı hayatına saygılı, yüksek teknoloji ve kalite odaklı üretim vizyonuyla ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için alın terimiz ve emeğimizle değişen dünyada dünyayı değiştirecek hayalimiz Marmara Yüksek Teknoloji ve Makine İhtisas OSB olacaktır.”
   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.