Her seviyedeki kadın çalışan sayısını artırmayı amaçlayan Daikin Türkiye, son üç mali yıl içerisinde kadın çalışan sayısını yüzde 81 oranında artırırken, 2025 yılı hedefini kadın çalışan oranını yüzde 50’ye yükseltmek olarak belirledi.
Daikin Türkiye, kadın istihdamını ve fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla sektöre kazandırdığı kadın bayileri ve teknisyenleriyle birlikte iklimlendirme alanına farklı bir soluk getiriyor. Bu projelerin, tüm şirketlere örnek olmasını temenni ettiğini dile getiren Daikin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt, “Kadınların, ekonomik istihdama destek olmaları tüm ülkenin geleceği açısından oldukça önemli. Bu nedenle biz Daikin Türkiye olarak kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizde topluma değer katma hedefimizle kadın çalışan istihdamımızı sürekli yükselterek hedefimize doğru ilerliyoruz. Bu projelerimizin taklit edilmesini ve çoğalmasını temenni ediyoruz” dedi.
SAKURA KADIN GİRİŞİMCİ PROJESİ’Nİ SÜRDÜRÜYOR
Daikin, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliği ile 2014 yılında başladığı kadın girişimcileri destekleme projesi ile sektöre 16 kadın girişimci kazandırdı.
Daikin, topluma değer katma hedefiyle yoluna devam ederken 2017 yılında hayata geçirdiği “Sakura Kadın Teknisyenler Projesi” ile iklimlendirme sektöründe kadınların da teknisyen olabileceğini kanıtladı. “Kadın Yapar” mottosu ile yola çıktığı bu projede, sektörde kadınlara yepyeni bir çalışma alanı açtı.
ÜRETIMİN HER ALANINDA “KADIN ELİ”
Daikin Türkiye, Sakarya Hendek’de bulunan Üretim Tesisinde, kadın çalışan oranını artırmaya yönelik yaklaşımının bir sonucu olarak her süreçte kadınların istihdamına önem veriyor. Bu kapsamda önemli üretim proseslerinden biri olan kaynak alanındaki kadın çalışan sayısı son yıllarda oldukça artıran şirketin, dönem itibarıyla kaynak prosesi çalışanlarının yüzde 77’sini kadın çalışanlar oluşturuyor. Son 3 yılda kaynak prosesinde kadın çalışan oranı yüzde 55 seviyesine ulaşan şirket, 2013 yılından bu yana, kaynak operatörlerinin beceri seviyeleri her geçen yıl iyileştirilerek sürdürülebilir bir gelişim sağlıyor.